به تارنمای رسمی عبدالحمید خدایاری شاعر، نویسنده و پژوهشگر بلوچ خوش آمدید .برای استفاده مطلوب در تارنما عضو شوید واز مطالب ناب و منحصر بفرد آن استفاده کنید.
مکان فعلی شما:
ضرب المثل های کتاب فارسی هفتم ( دوره اول متوسطه) در بخش فعالیت های نوشتاری
ضرب المثل های کتاب فارسی هفتم ( دوره اول متوسطه) در بخش فعالیت های نوشتاری
ضرب المثل ها جمله های کوتاه و معمولا تصویری و سرشار از معانی و مفاهیم و حکمت هستند و ذهن زبان آموز را بارور و سیراب می سازند .به همین سبب در این قسمت هرکسی فهم و دریافت خود را از ضرب المثل می نویسداین کار باعث می شود هم ضرب المثل در ذهن جایگر شده و به حافظه سپرده شود و هم دست مایه ای در گفتار و نوشتار باشد. مثل واژه ای عربیست که فارسی آن متل است و ضرب المثل، متل زدن را گویند . فارسی یکی از آن زبانهایی است که مثل درآن موجودیت گسترده یی دارد. امروزه بخشی زیادی از مثل های فارسی در زبانهای دیگر منطقه نیز نفوذ کرده است.
مثل ها گاهی بسیارکوتاه اند مانند:« کارد و استخوان » ویا می گویند که«مشت ودروش » ویا «خر و خم » :که به داستان درازی بسته است.
گاهی طولانی است مثلاً« خربوزه از خربوزه رنگ می گیرد، همسایه از همسایه » و یا می گویند که:« گژدم را گفتند که چرا در زمستان بیرون نمی آیی؟ گفت: در تابستان چه قیمتی دارم که در زمستان بر آیم»
گاهی به گونه یی یک مصراع شعر است. مثلاً«پایان شب سیه سپید است»
گاهی هم مصراع یا بیت شاعری است . مثلاً این بیت رودکی سمرقندی:
هرکه نامخت از گذشت روزگار
هیچ ناموزد زهیچ آموزگار
**************************************** ضرب المثل درس ۱ : انسان به آرزو زنده است.
در داستانهای اسلامی آمده است که:
سلام کاربر گرامی . برای استفاده از تمام مطالب در تارنما عضو شوید .در صورت ثبت نام با نام نامأنوس و مستهجن و ایمیل کذایی اکانت شما مسدود از فهرست اعضا حذف خواهید شد.با عضویت رایگان در این تارنما می توانید از تمامی خدمات فعلا به رایگان استفاده نمایید.
برای مشاهده این پست، لطفاً وارد حساب کاربری خود شوید یا در سایت ثبت نام کنید.
خیلی خیلی خیلی بی خود سایت شما