تارنمای رسمی عبدالحمید خدایاری

به تارنمای رسمی عبدالحمید خدایاری شاعر، نویسنده و پژوهشگر بلوچ خوش آمدید .برای استفاده مطلوب در تارنما عضو شوید واز مطالب ناب و منحصر بفرد آن استفاده کنید.

آخرین ارسالی های انجمن

ساختار كتاب ‌هاي فارسي دوره‌ي متوسطه ي اول

ساختار كتاب ‌هاي فارسي دوره‌ي متوسطه ي اول

اين كتاب در دو پهنه ،علاوه برمهارت هاي خوانداري ،خوب ديدن و دقت در پديده ها،خوب گوش دادن ، درست سخن گفتن ، تفكر، نقد و تحليل، مهارت هاي نوشتاري را نيز مي پروراند.

1- ساختار بيروني :

 

*ستايش 

 

 - فصل اوّل: زيبايي آفرينش        - فصل چهارم: نام ها و يادها           -  فصل هفتم: ادبيّات جهان

 

-  فصل دوم: شكفتن                  - فصل پنجم: اسلام وانقلاب اسلامي 

 

- فصل سوم: اخلاق و زندگي       - فصل ششم: ادبيات بومي -

 

* نيايش

 

 

2- ساختار دروني(محتوايي) 

 

الف: مهارت هاي خوانداري

- متن درس تصوير  -خودارزيابي - دانش‌هاي زباني و ادبي - كارگروهي

1-  درس ها به دو روش مستقيم و غيرمستقيم ارائه شد .       

 الف - مستقيم: ارائه‌ي اطّلاعات از سوي داناي كل.

 ب - غيرمستقيم : به كمك قالب‌هايي چون: داستان، خاطره، حسب حال و ...

2-  فعّاليّت‌ ها :

ساختار كتاب ‌هاي فارسي دوره‌ي متوسطه ي اول

بلوچ کیست و خاستگاه آن کجاست ؟

  بیشترین ساکنان بلوچستان بلوچ ها هستند.هرتسفلد نام بلوچ را برگرفته از رویة مادی واژه « برازاـ واچیا » BRAZA- VACHIYA ( فریاد بلند) که در زبان پارسی باستان نیز بدین گونه است، می داند و مُکلِر آن را برگرفته از واژه گدروسیا GEDROSIA در زبان یونانی کهن بلیو نام بلوچ را برگرفته از واژه « بالااِچا »BALAECH A دانسته و گیلبرتسن آن را برآمده از واژه سانسکری  « مالِچا » MALECHA  به معنی دون دین می داندجعفری واژه بلوچ را برآمده از به هم پیوستن دو واژه « پّهل » ( پهلوان ) فارسی و « اوچ » ( بلند ) سنسکریت به معنی پهلوان بُرز و بلند بالا دانسته و نوشته که جت ها که در زمان ساسانیان به بلوچستان آمدند و باشنده این دیار شدند آن گاه که تازه از راه رسیدگانی بلند بالاتر از خود را دیدند آنان را بلوچ نامیدند.راولینسن نام بلوچ را دگرگون گشته نام بلوص شاه بابل دانسته و سایکس می نویسد که این گروه چون در سرزمین کوسان در خاور کرمان می زیستند کوسی و کوشی نامیده شدند و کوش و بلوص پس تر به گونه کوچ و بلوچ در آمد.

بلوچ کیست و خاستگاه آن کجاست ؟

مجموعه شعر بلوچستان چشم های تو - محمدیاسین جلالزهی نیا

مجموعه شعر بلوچستان چشم های تو

انتشارات آوای اسلام

به قلم محمد یاسین جلالزهی نیا

بهار ۱۳۹۰

 تلفن سفارش کتاب

۰۹۱۱۸۱۸۵۵۴۰

محمد یاسین جلالزهی نیا

معرفی مجموعه ی غزل نیلوفر مرداب

مجموعه ی غزل نیلوفر مرداب

به قلم زوج شاعر

 محمد یاسین جلالزهی نیا  و شریفه حسن زهی

چاپ و نشر : نشر پیام اندیشه و نشر موسسه بوستان کتاب شهرستان قم 

بهمن ماه ۱۳۹۱

تلفن سفارش کتاب ۰۹۱۱۸۱۸۵۵۴۰

هر جا که عشق بزرگی وجود دارد معجزات بزرگی اتفاق می افتد .

زندگی نامه عبدالحمید خدایاری شاعر، نویسنده و پژوهشگر بلوچ به قلم دخترش

زندگی نامه عبدالحمید خدایاری شاعر، نویسنده و پژوهشگر بلوچ به قلم دخترش

عکس عبدالحمید خدایاری

تولد و مراحل تحصیل
   عبدالحمید خدایاری شاعر ، نویسنده و پژوهشگر بلوچ در سال 20 مرداد1353 در شهرستان ایرانشهر در خانواده ای متدین و با وضع مالی متوسط به دنیا آمد . او تحصیلات ابتدایی و راهنمایی خود را در روستای میرآباد بمپور گذراند و سپس برای طی نمودن دوره متوسطه وارد دبیرستان طالقانی شهر بمپور شد و در رشته ادبیات و علوم انسانی ادامه تحصیل داد و دوره چهارساله دبیرستان را در سال 1371 به پایان رسانید و همان سال در کنکور سراسری شرکت نمود و در چهار کد رشته در دانشگاه ملی و تربیت معلم پذیرفته شد ولی به علت پاره ای غرض ورزی های شخصی افراد مغرض در هنگام تحقیقات محلی علی رغم داشتن صلاحیت علمی و اخلاقی از ادامه تحصیل بازماند اما از پا ننشست و سرانجام در سال بعد (1372) در حالی که دفترچه آماده به خدمت را در دست داشت تا به خدمت مقدس سربازی برود در مقطع کارشناسی رشته ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر پذیرفته شد و دفترچه آماده بخدمت را به صندوق پست سپرد و در مهر1372راهی ادامه تحصیل شد . پس از گذراندن یک ترم به درخواست پدرش علی رغم سن پایین (19سال) تن به ازدواج با دختر عمه خود داد و ازدواج مسئولیت او را دو چندان کرد اما باعث موفقیت او در تحصیل شد بطوری که دوره کارشناسی را در طول هفت ترم در بهمن 1375 به پایان رسانید .

زندگی نامه عبدالحمید خدایاری شاعر، نویسنده و پژوهشگر بلوچ به قلم دخترش

متن کامل نطق میان دستور محمدسعید اربابی نماینده ایرانشهر در مجلس

عرض سلام و ادب و احترام محضر ملت شریف ایران و همکاران عزیزم در مجلس شورای اسلامی و آرزوی توفیق الهی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و طول عمر با عزت برای مقام معظم رهبری دارم.

حماسه اقتدار سیاسی و به تبع آن، انتخاب شایسته دکتر روحانی و برنامه های ارایه شده ایشان در راستای ایجاد بستر اعتدال در کشور و رای اعتماد قاطع نمایندگان مجلس به کابینه پیشنهادی،فرصت بسیار مغتنمی را برای گذر کشور از پیچ خطرناک فعلی و دستیابی به حماسه اقتصادی فراهم نموده است. اما مردم با امید زیاد به دولت جدید رأی داده‌اند و دولت باید انتظارات و خواسته‌های آنها را تا حد ممکن پاسخ دهد.علی الخصوص نباید خدمت به مناطق محروم را فراموش کرد.

رییس جمهور محترم!! گرفتاری معیشت مردم جدی است و باید چاره ای اندیشید.
از همراهی صمیمانه برخی مسئولین ارزشمند ملی و استانی و مدیران محلی در انجام اهداف بلند نظام در توسعه مناطق محروم حوزه انتخابیه اینجانب شامل شهرستانهای ایرانشهر،سرباز،دلگان و فنوج و بخش های بنت،لاشار،آشار و آهوران و مشاوران بی منت و توانمند دفتر ارتباط مردمی، علی الخصوص در استقلال کامل دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر،موافقت پذیرش سهمیه ۴۵ نفره پزشکی بومی،ارتقاء بخش فنوج به شهرستان و آماده نمودن طرح ارتقاء بخش های بمپور و سرباز،تصویب طرح کاهش تعرفه برق،تصویب مناطق ویژه اقتصادی ایرانشهر و پیشین در کمیسیون اقتصادی مجلس،توسعه علمی و عمرانی دانشگاهها،تکمیل بیمارستان راسک،شروع عملیات اجرایی سد شهریکور،تکمیل بزرگراه بمپور-ایرانشهر،شروع عملیات اجرایی دو بانده ایرانشهر-خاش و دهها پروژه عمرانی و خدماتی دیگر تشکر میکنم.

دنباله متن در ادامه مطلب



متن کامل نطق میان دستور محمدسعید اربابی نماینده ایرانشهر در مجلس

حكايت بلوچستان و مردمان بلوچ در راوي آدم هاي سه قران و صناري ،گفتگو با محمود زند مقدم

حكايت بلوچستان و مردمان بلوچ در راوي آدم هاي سه قران و صناري ،گفتگو با محمود زند مقدم

«حكايت بلوچ تلفيق موفقي است از شيوه تصوير هنرمندانه فضاها با آدم ها با آگاهي هاي مورد نياز در مردم شناسي»اين گفته احمد اشرف انديشمند شهير ايراني شايد بهترين وصف براي اثر ماندگار فردي باشد كه 47 سال تمام را با مردمان بلوچ «زيسته»است؛هم او كه با وجود در اختيار داشتن مدرك دكتري از انگلستان آن هم در زمانه اي كه كمتر كسي اساسا مدركي مشابه با او در اختيار داشت،ترجيح داد تا به جاي پست و مقام،راه بلوچستان را در پيش گيرد و با كوششي مثال زدني،يكي از برجسته ترين تك نگاري هاي اجتماعي را به رشته تحرير در آورد.دكتر محمود زند مقدم بلوچ شناس پيشگام ايراني سخن بسيار دارد:سخناني كه سرچشمه اش شناختي عميق از مردمان و مختصات خاص بلوچستان است و اين شناخت تام و تمام نه يك تعارف بلكه واقعيتي است كه ريشه اش به عجين بودن زندگي او با بلوچستان بر مي گردد.اينك اما در خانه ي كوچك اما پر مهرش در دركه ي تهران،دردمند و گله مند است:گله مند از آناني كه بدون كوچكترين شناختي از روحيات مردم منطقه براي آنها تصميم مي گيرند و دردمند از انتشاراتي كه مدتهاست چاپ جلد ششم «حكايت بلوچ» را به تاخير انداخته است تا همين دليلي باشد بر بي انگيزگي اش براي تدوين جلد هفتم كتاب.با دكتر زند مقدم بلوچ شناس و بنيانگذار مراكز علمي و دانشگاهي سيستان بلوچستان در سال هاي دور گفتگويي ترتيب داده ايم كه در ادامه مي خوانيد:

حكايت بلوچستان و مردمان بلوچ در راوي آدم هاي سه قران و صناري ،گفتگو با محمود زند مقدم

زبان و فرهنگ بلوچي در تركمنستان

زبان و فرهنگ بلوچي در تركمنستان

پژوهشي از موسسه زبانشناسي روسيه، فرهنگستان علوم مسكو، گروه زبان‌هاي ايراني
در جمهوري تركمنستان، اقليت كوچكي ساكن هستند كه كمتر مورد شناخت جامعۀ جهاني قرار گرفته‌اند كه اين اقليت بلوچ مي‌باشد. بلوچ‌ها مردماني سرشار از حس وحدت، فرهنگ قوي، تاريخ، زبان، سنت و مذهب مشترك هستند. بلوچ‌هاي تركمنستان بخشي از جامعۀ جهاني هستند كه با فرهنگ و تاريخ منحصر به فرد خود عمدتاً در كشورهاي پاكستان، ايران و افغانستان سكونت دارند. در خارج از اين كشورها نيز جوامع كوچك بلوچي در هندوستان، شرق آفريقا و عمان وجود دارد. پراكندگي جمعيت قوم بلوچ بسيار زياد است، بلوچ هاي تركمنستان بطور عمده در شمالي‌ترين نواحي اين كشور زندگي مي‌كنند. همچنين اقليتي كوچك از بلوچ‌ها به كشورهاي شمالي اروپا مهاجرت نموده‌اند.

بلوچ‌هاي تركمنستان
بنظر مي‌رسد اولين گروه‌هاي مهاجر بلوچي به روسيه در مناطق "ماري" تركمنستان  سكني گزيده باشند، سپس آن‌ها بخشي از قلمرويي كه امروزه به جمهوري تركمنستان تعلق دارد شناخته شدند.

زبان و فرهنگ بلوچي در تركمنستان
عضویت در خبرنامه سایت